۹ خرداد ۱۳۹۲، ۷:۳۶

سلامت در هفته ای که گذشت؛

انتخاب بچه بر اساس خصوصیات ظاهری و هوشی جنین/ تحویل دارو با شناسنامه و کد ملی بیمار

انتخاب بچه بر اساس خصوصیات ظاهری و هوشی جنین/ تحویل دارو با شناسنامه و کد ملی بیمار

انتخاب جنین بر اساس خصوصیات ظاهری و هوش، واکنش سازمان غذا و دارو به واردات برنج آلوده، تحویل دارو با شناسنامه و کد ملی بیمار، اختصاص 5 هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها به حوزه سلامت، مشکل زوجهای نابارور برای بچه دار شدن و... از جمله موضوعاتی بودند که در هفته رو به پایان، در حوزه سلامت کشور مرور شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت کشور در این هفته نیز همچون هفته های گذشته با اخبار و رویدادهای مختلفی همراه بود که چکیده ای از مهمترین آنها را در گزارش پایان هفته مرور می کنیم.

انتخاب بچه بر اساس خصوصیات جنین

دکتر سیدمحمد حسین قادریان عضو بورد ژنتیک پزشکی وزارت بهداشت از انتخاب جنین با خصوصیت هوشی بالا و همچنین تعیین رنگ چشم و اندازه قد برای آن دسته از زوجین نابارور که از طریق دریافت تخمک بچه دار می شوند، خبر داد و گفت: الان در اروپا و آمریکا، موضوع "BABY DESING" یا همان طراحی بچه از لحاظ خصوصیتهای ظاهری و... انجام می شود.

وی با اشاره به علاقه اکثریت زوجین به انتخاب تخمک و جنینی که ضریب هوشی بالاتری داشته باشد، افزود: یعنی اینکه بچه ای طراحی کنی که میانگین هوشی بالاتری داشته باشد.

واکنش سازمان غذا و دارو به واردات برنج آلوده

دکتر محمدرضا فاضلی معاون غذای سازمان غذا و دارو در واکنش به واردات برنج و گندم آلوده به کشور، اظهارداشت: تاکنون گزارشی از واردات برنج آلوده نداشته ایم و در مورد گندم آلوده نیز وزارت جهادکشاورزی باید پاسخگو باشد.

وی در مورد آلودگی گندم وارداتی نیز گفت: باید وزارت جهاد کشاورزی پاسخگو باشد چون گندم یک فرآورده خام است و ارتباطی به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ندارد.

تحویل دارو با شناسنامه و کد ملی بیمار

دکتر جلیل سعیدلو رئیس انجمن داروسازان تهران، روش نادرست سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات از داروخانه ها را موجب دست کشیدن داروسازان از این حرفه و تعطیلی داروخانه ها دانست و افزود: داروخانه ها تا قبل از سال 88 جزو بند "ج" مالیاتی بودند که بعد به بند "ب" منتقل شد اما هیچ مشورتی از سوی این سازمان با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه دستورالعمل صادر شده در محیط داروخانه ها غیرقابل اجراست، گفت: سازمان امور مالیاتی از داروخانه ها فاکتور خرید و فروش فصلی می خواهد که این امکان ندارد. چون یک داروساز نمی تواند برای هر نسخه بیمار، یک فاکتور صادر کند و از او، شناسنامه و کارت ملی بخواهد تا مشخصاتش را ثبت کند.

سعیدلو افزود: همین الان هم به خاطر کمبودهای دارویی، بیماران با مشکلات زیادی مواجه اند چطور می توان آنها را گرفتار این قبیل موضوعات کرد که مردم آن را بپذیرند.

رئیس انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: هزینه استخدام حسابدار برای داروخانه، چند برابر مالیاتی می شود که قرار است بدهد. بنابراین، انجمن داروسازان از سازمان امور مالیاتی می خواهد که داروخانه ها را به همان بند "ج" مالیاتی برگرداند.

5 هزار میلیارد تومان از هدفمندی یارانه ها برای حوزه سلامت

دکتر محمد حسین شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تصویب 5 هزار میلیارد تومان اعتبار از محل هدفمندی یارانه ها برای اختصاص به بخش سلامت در بودجه 92 خبر داد و گفت: این بودجه با تلاشها، اصرار و پشتیبانی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دیروز در صحن علنی مجلس به تصویب نمایندگان رسید.

آموزه های طب سنتی در کتاب درسی دانش آموزان

دکتر محمود خدادوست معاون طب سنتی وزارت بهداشت، از گنجاندن مباحث حفظ تندرستی بر اساس آموزه های طب سنتی در تألیفات کتب درسی دانش آموزان از سال آینده خبر داد و گفت: در تدارک نشست های مشترکی بین سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش هستیم تا مباحث حفظ تندرستی بر اساس آموزه های طب سنتی در تألیفات کتب درسی دانش آموزان درج شود.

وی افزود: در این نشست مشترک راهکارهای اجرایی و عملی افزودن مباحث حفظ تندرستی بر اساس آموزه های طب سنتی ایرانی و اسلامی در تألیفات کتب درسی دانش آموزان بررسی می شود.

مشکل زوجین نابارور

دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به افزایش هزینه‌های درمان ناباروری در کشور، گفت: نبود مدیریت قوی و کارآمد و همچنین عدم حمایت بیمه‌ها، هزینه‌های درمان ناباروری را چندین برابر کرده است.

وی با کمرشکن خواندن هزینه‌های درمان ناباروری برای بیماران کمرشکن، افزود: با وجود پیشرفتهای چشم‌گیر پزشکی در حوزه درمان ناباروری اما هنوز نتوانسته‌ایم خدمات خوبی را به بیماران عرضه کنیم و به آنها در پرداخت هزینه‌های درمان یاری رسانیم.

اجرای برنامه پزشک خانواده در 7 استان به شیوه متفاوت

وزیر بهداشت، درباره وضعیت برنامه پزشک خانواده بیان کرد: این برنامه بیش از یکسال است که در استانهای فارس و مازندان در دست اجراست اما مسئولان دانشگاه های یادشده به این نتیجه رسیده اند که این روش ناکارآمد است و باید تغییر کند.

دکتر محمدحسن طریقت منفرد ادامه داد: امسال نیز برنامه پزشک خانواده در هفت استان شامل یزد، قزوین، آذربایجان های شرقی و غربی، اردبیل، خوزستان و خراسان متفاوت از شیوه استانهای قبلی اجرایی می شود.

کارآمدی در تامین دارو با تغییر ارز مرجع به ارز مبادلاتی

وزیر بهداشت در مورد دارو و تامین ارز مورد آن گفت: اگر ارز مرجع به ارز مبادلاتی تغییر کند با توجه به اینکه 97 درصد داروها ساخت داخل است هرچند قمیت تمام شده آن افزایش خواهد یافت اما اگر ارزش ریالی با ارز مبادلاتی به هزینه سلامت اضافه شود به مراتب کارآمدتر خواهد بود.

طریقت منفرد اظهارکرد: وقتی دارو با قیمت غیر واقعی وارد بازار شود عوارض مختلفی از جمله پایین آمدن کیفیت، قاچاق و حیف و میل را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: بر همین اساس بهتر است کالا به قیمت واقعی به دست مردم برسد اما مواظبت کنیم که بار مالی آن به عهده مردم نباشد.

وزیر بهداشت افزود: تفاوت ریال ارز مرجع و مبادلاتی رقمی است که اگر نظام بیمه ای و هزینه ای را تقویت کنیم به مراتب معقول تر است.

وضعیت آشنایی بچه های با مواد دخانی

دکتر مهدی شادنوش قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: 3 درصد نوجوانان 13 تا 15 ساله کشور با مواد دخانی آشنایی دارند و باید به سمتی حرکت شود که از این موضوع جلوگیری شود.

وی افزود: از جمله این سیاستها، افزایش مالیات بر دخانیات و همچنین افزایش قیمت مواد دخانی است که به میزان قابل توجهی توانسته از گسترش مصرف مواد دخانی جلوگیری کند. البته در ازای خروج افراد وابسته به مواد دخانی، صنایع دخانی به دنبال جمعیت مصرف‌کننده جایگزین هستند. در این راستا از زیرساخت‌های اقتصادی ضعیف جوامع در حال توسعه سوء استفاده می‌کنند.

کد خبر 2066220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha